30 maj 2008

7463896 sekunder kvar

Jag börjar få lite prestationsångest... Gick in på ett forum och jag börjar känna mig lite... hur ska jag säga... efter. Vi befinner oss ungefär i samma vecka, men jag är månader efter dem. De har bara nappen kvar att köpa och jag tänker fortfarande på att jag borde gå in i någon babyspecialistaffär snart och få expertråd. Det börjar bli akut. Andra har målat om barnkammaren, köpt alla "tillbehör" och boar för fullt.

Jag bor i kappsäck (min resväska är min garderob) och är på väg till Afrika och J lever ungkarlsliv på en ö någonstans i Indiska Oceanen... På något sätt försöker jag dirigera och få ordning i kaoset och chattar till J att han måste åka och kolla på det där huset i Beau Vallon och han skriver bara "Rolig..." Vilket betyder lugn på danska. Och nu ska han till fotboll.

Och en sak till. Jag har fortfarande inte koll på profylax. Vad är det egentligen? Måste man profylaxa? Nedräkningen har börjat. 7463896 sekunder kvar till förlossningen...

6 kommentarer:

Prinsessan sa...

Många andra lever också hysteriska liv, oroar sig för allt osv. Du lever ett liv som inte är så "vanligt" och jag tycker inte att du ska behöva oroa dig och känna dig stressad. Du anpassar dig säkert snabbt och fixar allt när det väl gäller. Ta det lugnt och ta det i din takt. Varför ska man hetsa så där och förbereda sig in i minsta detalj? Ni kommer klara allt bra när barnet är fött och jag tycker att du ska göra precis som du känner för.

nina sa...

Jag kan inte annat än hålla med prinsessan här ovanför. Allt behöver inte vara fixat i minsta detalj, en bebis lider inte av att allt i barnkammaren inte matchar eller att mamma bor i en kappsäck. :-)

När jag läser bloggar/forum/artiklar känns det som att det nästan är lite hysteri i Sverige över att allt ska vara så perfekt när man får barn och då är det inte konstigt om man får lite panik. Det fixar sig ändå!

Man behöver inte alla bebistillbehör som säljs i västvärlden om man nu inte absolut är sugen på att köpa dem. Profylax har jag ingen koll på, men jag skulle nog hellre välja att satsa på förlossningsförberedelser, blöjor, säng och vagn och sånt än matchande nappar och bebisparfym (som för övrigt verkar vara storsäljare här i Costa Rica). ;-)

Det kommer gå jättebra ska du se.

Marie sa...

du har ju gott om tid. no need to worry. i början behöver inte bebisen så mycket iallafall, blöjor och lite kläder typ. resten ordnar sig!

Lisa sa...

Ni har helt rätt! Man kan ju inte riktigt pressa in mitt liv i svenska mallar ändå. Som Nina skriver ska allt i Sverige vara så ordnat. Det hade förstås varit mysigt att boa i Sverige också, men just nu har jag inte mycket att boa med. Tror att det som stressar upp mig lite är att ALLT måste vara klart då vi flyttar till Seychellerna. ALLT för kanske ett år framåt i tiden. Jag kan förmodligen inte köpa en baby-blablabla-grej där nere om jag plötsligt kommer på att jag behöver en. Tror inte att utbudet är så stort :) Jag måste vara så förutseende för ett liv jag aldrig levt. Det finns liksom inga riktlinjer att följa. Men jag ska försöka ta det coolt och köra mitt eget race.

Sara sa...

Ja, jag tror också att det är bäst att ta det lugnt!
Jag fick precis en chockad kommentar av en kvinna när jag sade att jag inte börjat tänka påvilken klinik jag vill föda på än, "Men det skulle du ju ha bestämt för flera månader sedan", men jag har inte känt någon stress.
Dessutom tror jag att det är lätt att köpa påsig för mycket saker om man handlar tdigt, saker som man inser senare att man aldrig behöver.

Lisa sa...

Oj, vad de stressar på i Frankrike! Det är ju ändå ett par månader kvar, haha! Allt ska organiseras... men som du säger så vet man ju inte riktigt vad man behöver. Känner mig som en riktig nybörjare :)