6 maj 2008

Havregrynsgröt och långpromenader

Så har man börjat dagen med en långpromenad vid vatten, suttit på klipphällarna i solen, traskat runt i granskogen i en och en halv timme. Har dessutom köpt havregryn så att jag kan äta gröt på morgonen. Känner mig väldigt duktig! Och svensk. Det är som om man automatiskt blir så här när man kommer till Sverige.

Promenad är lagom motion för mig. Kan tänka mig yoga också. I min engelska läkarjournal står det att jag "motsätter mig minsta möjliga motion", vilket naturligtvis inte stämmer (jag hade en arg sjuksköterska som inte tyckte om mig), men jag måste nog erkänna att jag lever på gamla meriter. När jag var yngre dansade jag otroligt mycket och uppträdde och jag märker att jag fortfarande lever i föreställningen om att jag är väldigt atletisk. Tills jag kommer på att det nog faktiskt är ett decennium sedan jag kunde åberopa dans som min motionsform. Hmmm....

Hur som helst, jag promenerar vidare i texten istället. Jag var ju på väg att beskriva mina svenska naturupplevelser. Det är så lugnt och fridfullt här, fåglarna kvittrar, livet går på i maklig takt och för första gången kan jag njuta av maj månad utan att besväras av björkpollen! Jag bävade inför att behöva genomlida pollensäsongen i både England och Sverige (ja, jag hade verkligen lyckats tajma in så mycket pollen som möjligt), men inget händer, nysningarna uteblir. Enligt dr M beror det på att jag är gravid.

Sådana graviditetsåkommor välkomnar jag!

4 kommentarer:

Marie sa...

det är väl så många baksidor med graviditeten ändå, så några ups ska det väl finnas! =)

Sanna sa...

Vad häftigt att bli "av " med pollen allergin. Kroppen är verkligen fantastisk. Jag har bestämmt mig att lägga upp bilder, mina barn älskar det, lillkillen ville ochså (-varför får inte jag vara med???)och självklart ska min lilla goa kille vara med ochså, så nu kör jag, och dom är helnöjda båda två ;-)
promenader är perfekt motion, stresshormoner försvinner ur kroppen vid snabba promenader så fortsätt att njuta
Kramisar till dig

ann sa...

Lisa-vännen! Ber om ursäkt för att jag kommunicerar via din blogg men fungerar din mobil nu?? Jag har ringt och sms:at (även till din engelska). Jag har Lisa-abstinens!!! :) Kram!

Lisa sa...

Marie: Ja, det är verkligen härligt med en sådan oväntad bonus :)

Sanna: Åh, vad roligt att du har satt ut fler bilder! Ska genast gå in och titta på din blogg :) Om barnen själva vill är det väl inget hinder. Och det är ju jätteroligt för oss läsare! Kram

Ann: Hej vännen! Sorry, den funkar fortfarande inte, men ett sim-kort har skickats ut (som dock hamnat på avvägar, berättar mer sen). Den engelska har jag inte ens kollat, men jag är hos min mamma så du kan nå mig där. Försöker ringa dig snart! Kram!