5 maj 2008

Liten

Var hos barnmorskan idag. Vilken skillnad det var mot i London! Man tassade in i strumplästen, sedan satt man i lugnt och ro och hann ställa alla frågor man ville. Besöket tog över en timme. Dessutom kommer jag att ha samma barnmorska hela tiden. Lyx!

Jag har känt barnet röra sig ända sedan vecka 15 och nu är h*n jättevild! Men som vanligt måste jag ha något att oroa upp mig över. Min mage är så liten och jag får hela tiden kommentarer om det - Är jag verkligen gravid? Nu syns den förvisso, men den är bara som en liten kula (som ett påskägg, säger min mamma).

Enligt barnmorskan är magen tre veckor mindre än den "borde" vara rent storleksmässigt, men det är tydligen inget att oroa sig över. I England mätte de inte ens magen så jag har inget att jämföra med, men på alla ultraljud (och jag har gjort en hel del!) har barnet varit normalstort.

Nu ska jag i alla fall matfrossa! Har köpt jordgubbar och vispgrädde till efterrätt (man måste ju vara nyttig samtidigt).

8 kommentarer:

Pumita sa...

Heeej, jag märker att jag har missat massor under pausen!! Vilken kul överraskning med tillökning! Jättestort grattis till er båda! Vad spännande - när är det dags?

P.S. Har helt bestämt för mig att bebisar älskar jordgubbar och vispgrädde! ;)

Marie sa...

jordgubbar med grädde låter bra tycker jag!

jag har ingen aning om graviditet, men om barnmorskan säger att det är lugnt så är det nog det! =)

Sanna sa...

Min mage var extremt liten ochså med lilltjejen, gick ju bara upp 9 kg totalt hmmm, och magen var jätte liten hela tiden folk kunde inte tro på att det var1mån kvar på slutet när dom frågade om hur lång tid det var tills jag skulle föda.
Men som sagt alla är olika... och med lillkillen gick jag upp 30kg och var så härligt rund hela jag som en barbamamma..... så det verkar som graviditeter är olika även för samma person
SVAR: Lilltjejen är verkligen helgo har en bild på henne och mig nu på bloggen, trots att jag är lite orolig över att lägga upp personliga bilder. Vad tycker Du om att lägga ut bild på barnen??
Kramisar

Lisa sa...

Pumita: Tack! Ja, det har hänt en hel del här på kort tid... :) Nedkomsten är beräknad till slutet av augusti.

Marie: Ja, det är det nog, får lita på henne.

Sanna: Det var ju skönt att höra! Lustigt att det kan vara så olika från gång till gång.
Jag är varken för eller emot att man lägger upp bilder på sina barn. Tycker personligen att det är jättekul att se andras bilder förstås, men det är upp till var och en. Har funderat lite på hur jag själv ska göra. Jag frågar alltid först om jag lägger upp bild på någon vän eller så, men ett pyttelitet barn kan man ju inte fråga... Samtidigt är det ju roligt att dela med sig till sina läsare. Det är ett litet dilemma faktiskt.

Sara sa...

Jag har också gått och tittat på min mage i några månader nu, och längtar efter att få riktigt fint put. I bland är det som att jag tvivlar påatt någon faktiskt får plats där inne!

Lisa sa...

Mitt lilla barn ska tydligen vara 30 cm stort nu, men jag förstår inte vart h*n tar vägen! Men h*n rör sig hela tiden så det går inte att glömma bort att det är någon där. Snart kommer du säkert också känna rörelser (om du inte gjort det än) och då blir det hela så mycket verkligare :)

Nadia sa...

Min mage var också liten under hela graviditeten men när bebisen väl kom ut var den normalstor.
Nu har jag en liten kille på tre månader som växer så det knakar och ligger låångt i överkant på både vikt- och längdkurvor.
Bebisen kanske gömmer sig i korsryggen? :)

Lisa sa...

Jaså, han gömde sig också någonstans :) Min bebis har alltid varit normalstor på ultraljuden, t.o.m i den övre delen av kurvan, så det borde vara normalt. Dessutom tycker jag personligen att min mage är stooor, men jag har inte så mycket att jämföra med och det är mest andra som tjatat på att magen inte syns. Men nu syns den! Tycker att den har vuxit rekordmycket på kort tid...

Hoppas i att allt är bra med dig och din lilla pojke!