21 maj 2008

Pumpkin

Jag var hos barnmorskan igår och min mage hade mycket riktigt vuxit ikapp sig. Nu är den normalstor, men den rekordspurt den har gjort dessa två veckor har fått sina konsekvenser... Min hud är som spänt trumskinn, jag kan knappt sucka eller gäspa för minsta kubikmillimeter mer luft kommer göra att jag spricker - eller i alla fall min hud.

Och så kommer fler goda nyheter. I vecka 28 är barnet som en pumpa, läser jag. Det är redan nästa vecka. Jag vet inte om pumpa är det mest psykologiska ord i detta sammanhang för jag tänker i alla fall på sådana där gigantiska, amerikanska utställningspumpor som väger 30 kg. Det finns förvisso också sådana där små, söta prydnadspumpor som man kan ha i fönstret, men jag tror inte att det var dessa som menades...

Ja, ja, så länge min lilla (ok, kanske inte så lilla längre) pumpkin har det bra, får jag väl uthärda.

5 kommentarer:

Sara sa...

En pumpa! :S
Min läkare sade att i femte månaden är livmodern som en melon. Fast hon specifierade aldrig vilken sorts melon... En söt liten honungsmelon eller en enorm vattenmelon?

Lisa sa...

De är inte speciellt specifika :)

Marie sa...

man får väl förhoppningsvis tro att du aldrig kommer ha en 30-kilos pumpa i magen, det låter inte så trevligt!

Sanna sa...

Använd Cocoa body butter från body shop som jag tyckte var suverän.. jag använde kakaosmör under båda mina graviditeter 9kg & heffaklump 30kg graviditeten och har inga som helst bristningar eller sk strie..Funkar på mig i alla fall..och så är det skönt att smörja in en mage som tänjer sig så fort.
Tack för din söta kommentar på bloggen.
Ta hand om dig och Kramisar

Lisa sa...

Marie: Nej, det verkar lite jobbigt :) Än så länge väger min pumpa bara 1 kg, men nu växer h*n i rekordfart verkar det som...

Sanna: Tack för tipset! Min engelska olja börjar ta slut så jag behöver en ny kräm, ska kolla in den där.
Ha det bra! Kramar