5 april 2008

Sista måltiden

Igår åt vi tapas på en medelhavsrestaurang. Det var kanske den sista middagen ute som J och jag hade tillsammans i London. Tyvärr tog det ett bra tag innan jag kunde njuta av maten. Först hade jag upprepade korsförhör med flera av servitörerna ifall någon av rätterna innehöll ägg (som jag är allergisk mot), sedan skickade jag ut maten för att den inte var upphettad nog (jag vill ju inte äta halvljummet lamm med listeria i!).

Rätterna dukades upp tillsammans med ett bröd som jag kritiskt granskade och frågade om det var ägg i. "Njaaa", svarade kyparen. "Det är inte ägg, men bara lite... ovanpå... så att det ska se glansigt ut..."

Efter att ha undvikit den katastrofen försökte jag lita på maten och till slut kunde jag väl också njuta av hur den smakade. Samtidigt försökte jag förklara min nya teori om Avsaknad av tyngd för J, men vid det laget hade han fått i sig tillräckligt med vin för att hans tankar skulle vandra iväg från mina som heliumballonger.

6 kommentarer:

Prinsessan sa...

Det är så mysigt med middagar på restaurang. Speciellt om maten är gudomlig.
Vissa verkar inte förstå det här med allergier. Har inga själv, men förstår att det inte spelar någon roll om det är lite eller mycket av något. Är man allergisk så är man.
Svar: Tack för boktipsen. Jag har inte läst böckerna, men ska absolut kolla upp dem. Verkar intressanta.

Lisa sa...

Prinsessan: Det är jättejobbigt att vara allergisk. I Sverige tas man oftast seriöst, men när man t.ex ska ut och resa är det väldigt besvärligt - speciellt om det är språkförbistringar också. Annars älskar jag att äta på restaurang och pröva ny mat!

londongirl sa...

Ha ha skulle vara kul att höra din teori om tyngdlöshet...du som snart kommer att bli mycket tyngre. ;-)

Vilken mödravård ska du ha här i Stockholm? Min lilla babygirl, hennes mamma och pappa gick på Mamma Mia. De var ett stort stöd även fast S bodde en längre tid i Kina under sin graviditet i höstas.
Ha det gott i helgen!

Lisa sa...

Londongirl: Haha! Ja, jag var kanske omedvetet inspirerad av min egen gravitation :) Min teori hade egentligen med astrologi och planeter att göra och sedan kom jag att överföra den på livet. Säkert i flummigaste laget för de flesta (och J som är en vanlig kille, men som nu nästan har konverterat).

Jag är väldigt förvirrad över det här med att byta mödravård och plötsligt hamna i Sverige så Mamma Mia måste jag verkligen kolla upp! Tack för tipset :)

Ha en trevlig helg!

Jakob sa...

Avsavnad av tyngd?? Det kan jeg ikke huske vi har snakket om..

Lisa sa...

Nej, du verkar också lite frånvarande när jag försökte förklara... Trots att jag var tvungen att upprepa tre gånger :)