16 april 2008

Seychellerna för nybörjare

Om Seychellerna i The Sunday Telegraph.

Franskt, engelskt och kreol i kombination låter som en bra övergång från London. Mycket lägligt publicerade The Telegraph en artikel om Seychellerna häromdagen.

"Soft white sand, azure sea and jungled mountains of Mahé complete the view. It's postcard-perfect."

Det hjälper nog mot eventuell europeisk stadslivsnostalgi. Och sju timmars power-walking i London i måndags kan förhoppningsvis förebygga eventuell saknad. Måste insupa dessa dagar av pre-nostaligiska skäl.

När vi ändå gick runt i gamla fotspår passade vi på att preparera oss för framtiden. Vi tittade i bokhandlar för att hitta lite mer resestoff (man bli aldrig mätt på lite tidningsfluff), men det finns förvånande lite skrivet om Seychellerna. Någonstans mellan Tottenham Court Road och Leicester Square avbröts solen av en hagelskur och vi skyndade in i en resebokhandel, men inte ens där var utbudet imponerande. Men vi fick i alla fall tag på en bok med det lockande namnet Seychelles, Garden of Eden in the Indian Ocean.

2 kommentarer:

Marie sa...

ah, jag kan forutspa en karriar for dig! efter nagra manader pa seychellerna kan du skriva varldens baste reseguide ju! :)

Lisa sa...

Haha! Det var också min plan ;)