3 april 2008

Jag gör ingen Angelina Jolie...

Ok, kära läsare, nu ska jag göra er lite besvikna... Om ungefär fyra veckor ligger J på stranden med en drink i handen medan jag och bloggen vackert får vänta. Jag förstår om ni är otåliga, jag med. Det finns nog ingen som är otåligare än jag. J fyllde år igår och redan innan han hade hunnit öppna presenterna var jag så ivrig att jag höll på att berätta vad det var. Han var tvungen att stoppa mig. (Jag är en typisk tvilling förstår ni; rastlös, pratsam, otålig...)

Jag är relativt ävertyrlig av mig, men jag är inte dumdristig. Först var vi naiva och tänkte att jag kunde få mitt barn på Seychellerna, men sedan kom jag fram till att jag ändå inte var såå Angelina Jolie-cool att jag vågade föda barn i Afrika. Eller kanske - om jag hade haft en massa pengar och kunde flyga in den bästa specialistvården. Men eftersom jag inte har det åker jag till Sverige någon gång i månadsskiftet april/maj. Jag tar gärna chanser, men inga risker (eller... i alla fall inte dumma risker när det gäller viktiga saker).

Så, kära vänner, det blir ett litet mellanspel med betraktelser från Stockholm innan vi beger oss iväg mot ekvatorn. Svensk sommar är inte heller helt fel. Och jag, min familj och mina vänner ska hinna umgås sönder.

När jag och J rest i motsatta riktningar, mot norr och söder, kommer vi inte att ses förrän i augusti. Det blir förstås svårt att vara utan varandra, men det är en liten uppoffring med tanke på det liv vi sedan får tillsammans.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det bliver utrolig trist ikke at kunne se Lisa hver dag og foelge de sidste maaneder af graviditeten.
Og jeg ved hun ogsaa er traet af at hun ikke kan skrive en masse spaendende historier paa bloggen med det samme. Men jeg skal nok sende nogle flotte billeder og saa laegger Lisa dem sikkert ud paa bloggen.

Miss Marie sa...

Okej, liiite besviken blev jag faktiskt... =) Men jag förstår dig fullt ut! Om ni hade bott på Seychellerna en längre tid innan så kanske ni hade vant er vid allt, men det måste vara lite läskigt närman inte har nån erfarenhet av sjukvården där! Träkigt för er att ni inte får vara tillsammans sista tiden i graviditeten, men som du säger, det är en liten uppoffring! =)

Lisa Christensen sa...

Jakob: Ja, det blir svårt... Du får maila bilder och berätta om livet på ön så att man vet vad man har att vänta sen :)

Marie: Jag är också besviken på att jag inte kan åka ner bums! Men jag tänkte att det var bäst att berätta nyheten redan nu eftersom det annars skulle bli lite underligt att jag "flyttar" till Sverige utan J...

Sjukhuspersonalen på Seychellerna verkar ok, men problemet är att de ibland lider brist på mediciner och utrustning. Inträffar det komplikationer kan det vara riskfyllt.

Anonym sa...

Vad roligt att du kommer iväg från London! Och Seychellerna är nog inget dåligt val, inte!
Grattis till Jakob för det nya jobbet, och till dig Lisa säger jag: VÄLKOMMEN TILL STOCKHOLM!!! :)

Lisa Christensen sa...

Haydee: Tack! :) Ser framemot att träffa alla! Speciellt som jag kommer att bo så långt borta sen.

Thérèse sa...

Åh vad spännande. Låter härligt. Du måste fortsätta blogga från Seychellerna

Lisa Christensen sa...

Thérèse: Det lär jag göra. Jag har varit trött på London ett tag och ser framemot att sriva om nya äventyr!

Anonym sa...

Du skriver både fint och intressant! Ville bara säga det :)

Lisa Christensen sa...

Tack så mycket, Maria! Det blir jag verkligen glad av att höra :)

Anonym sa...

Ni verkar ha en massa roligt inplanerat. Du har nog tagit rätt beslut. Bra att ta chanser, men vissa risker måste man akta sig för. Håller med dig.

Lisa Christensen sa...

Prinsessan: Det känns rätt. Och J och Seychellerna väntar ju på mig :)