22 april 2008

Försent att bli turist?

Man tror man har all tid i världen. Jag har ibland känt ett gnagande behov av att göra vissa saker i Storbritannien, men tänkte alltid att jag skulle tvingas bli här lite längre så det fanns ju gott om tid. Plötsligt, på bara någon månad, är London förbi. Och jag har inte ens gjort turistgrejerna! Jag har inte ens gjort sånt som en weekendbesökare ofta gör, för jag har alltid bott här. Jag har inte varit uppe i London Eye, inte varit på Madame Tussauds osv, osv. Jag har alltid tänkt att jag ska göra sånt - för att man ska.

Min tidiga ursäkt, när jag kom till London, var att jag inte hade tid/råd. Min sena ursäkt har varit att jag är ju Londonbo, det där är för turister. Så jag antar att jag måste återvända till London. Som turist.

Jag har heller inte åkt till Cornwall och Devon som jag ville (även om jag var där som barn). Eller Lake district som Marie skriver om. För att inte tala om Cotswold som ska vara så charmigt. Jag har varit i Somerset, Dorset, Brighton, Bournemouth och andra byar vid kusten, men jag måste erkänna att jag aldrig blev hänförd. Däremot var Edinburgh i Skottland otroligt vackert och nu ångrar jag lite att jag inte besökte de skotska trakterna lite mer. Speciellt som J har vänner däruppe som i över ett år har tjatat på oss att komma upp.

Men jag har levt mitt liv här i London och jag måste erkänna att jag är ganska mätt. Jag ser framemot nya äventyr nu!

8 kommentarer:

Millan sa...

Ah vad jag kanner igen det dar med att man inte turistar nar man bor i England! Jag som bor sapass nara Cornwall har inte varit dar sedan jag var har som turist i 14-ars aldern. Hur sorgligt ar inte det? Men sa fort vi har lite dagar over sa aker vi ju till Sverige...
Likadant var det i London. Jag har inte heller gjort London Eye eller varit och turistat speciellt mycket. Anda gangen vi var ute pa sightseeing var nar vi hade folk pa besok.

Kul att lasa ditt inlagg om namn. Visst ar det svart att bestamma sig nar man faktiskt ar gravid. Att diskutera namn ar alltid roligt men det ar sa mycket svarare nar det ar nagon som verkligen ska fa det dar namnet och dras med det hela livet. Skoj att se att det var sapass stor skillnad mellan Danmark och Sverige. Det hade jag nog inte trott. Mathilde/Matilda ar for ovrigt ett favoritnamn for mig!

Roligt aven det du skriver om byrakrati och England for i vanliga fall upplever jag England som ratt obyrakratiskt i jamforelse med tex Sverige dar det finns reglar och satt att gora precis allt!! Allt kanns lite mer oorganiserat i England pa nagot satt och jag hade nastan vantat mig att de helt enkelt skulle saga att stalla ut fargen pa gatan utanfor huset sa skulle nagon komma och hamta den ;-)

Marie sa...

Visst finns det manga fina stallen i England, och det tar ju en hel del tid att resa runt till allt! Skottland ar ju ocksa fantastiskt. Jag kommer ihag nar jag bodde i Paris, da bestamde jag mig for att jag skulle gora alla de turistiga sakerna, just for att man annars tycker att man har gott om tid och kan gora det "sen"! Sen ar ju alla saker inte varda tiden, men det ar ju en annan sak... :)

PiM sa...

kände exakt likadant, när jag bodde i USA & senare när jag även åkte tebax för & plugga - jag hade juh inte alls lekt turist - kan nästan sakna allt det där jag missade & se ...

Tack för att du gillar mina "sagoboks"bilder :)

Ha en bra dag // PiM

Lisa sa...

Millan: Det är verkligen en sak att tänka på namn när man inte är gravid, men sen när det är allvar så inser man att det bara finns vissa få namn som man verkligen tror passar ens eget barn... Tycker också att Mathilde/Mathilda är ett jättefint namn och hade nog funderat på det om det inte var för att Js systerdotter heter det.

På tal om det där med målarfärgen. Efter mycker om och men hittade J en annan återvinningsstation i North Finchley som tog emot målarfärg. Efter att ha kört hela vägen dit kastade de alla våra färgburkarna i "General Waste". Hur ska man kunna vara miljövänlig?

Marie: Så ska jag också göra när jag kommer till ett nytt ställe nästa gång - bocka av sevärdheterna det första jag gör!

Pim: Så du har bott i USA! Var? Jag gjorde samma misstag när jag var i NY - åkte hem utan att ha varit uppe i varken Frihetsgudinnan eller Empire State Building! Att jag aldrig lär mig... Men dit SKA jag åka igen :)
Ha en bra dag du med!

ann sa...

Äsch! Vi får väl helt enkelt ta en julshoppingtur till London sen och kolla dom där sevärdheterna! Ja! Jag grämer mej fortfarande över att jag inte köpte den där fejksnön på Harrods! :D

barajagjohanna sa...

Mitt tips är att spara lite tid och inte besöka Madame Tussauds i alla fall... (såvida du inte är intresserad av kändisar, då är det säkert spännande)

La Fleur sa...

Tror att det är vanligt förkommande, det blir för nära och för tillgängligt. Har ju "nästan" varit där/sett det liksom hihi! Jag tänker bara på lilla Göteborg som jag bor i, vad mycket som man borde göra och se här en bråkdel av Londons utbud förvisso men ändå hihi! Så roligt att du uppdaterar så ofta nu...spännande att följa!:)* Ha en super mysig Tisdag nu! Kram!

Lisa sa...

Ann: Det får vi göra, leka turister i London!

Barajagjohanna: Man får väl sovra antar jag. Det finns säkert en massa överskattade måsten.

La fleur: Ja, man tycker att man ändå har det inom räckhåll och så blir det aldrig av. Enda chansen är när man får besökare, men det är inte alltid de heller vill göra turistiga saker...
Kul att du följer med på min blogg :) Det är roligare att skriva när det händer lite mer. Ha det bra! Kram!