10 juli 2007

Odense

Så åkte vi till Odense för att hälsa på Jakobs syster Jeannette som har fått en liten dotter, Marie Elvira. Marie Elvira var väldigt lugn och söt.

Det var en vacker dag, perfekt lämpad för en promenad. Staden Odense är förstås H.C. Andersen-märkt och man kan föreställa sig hur han gick där på de gamla kullerstensgatorna - även om ett och annat modernt hus dyker upp då och då.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt det ser ut! Dom där små låga husen påminner om husen i Båstad. Men så tycker jag också att Skåne hört mer till Danmark än till Sverige, iallafall om man tänker på hur husen ser ut. Stugor av trä, röda eller gråa, är vad jag tycker är svenska hus. Nere i Europa är husen mer av sten, men här uppe i vårt skogsrika Sverige så har vi byggt så mycket av trä.

Anonym sa...

Fin bebis och ett fint namn! Lite gammeldags låter det.

Lisa Christensen sa...

Skåne har ju också en gång hört till Danmark så det har väl satt sin prägel. Naturen är också mer likartad. Danmark är gulligt och lilleputtaktigt. Jag sa just,när vi åkte på vägarna, att Danmark ser så muntert ut - på landskapet. Det är åkrar och skir lövskog, inte sådana där mörka, melankoliska barrskogar som i Sverige.

Lisa Christensen sa...

Ja, Marie Elvira är så söt. Liksom namnet.

Anne sa...

FInt collage. Känns varmt, tryggt.

Lisa Christensen sa...

Tack! Visst verkar Danmark så tryggt och gulligt. Man får en illusion av att inget ont kan hända där.