15 juli 2007

Camden Market

På helgerna har Camden Market öppet. Där kan man hitta allt möjligt spännande, från utflippade kläder till exotiska möbler. Det är väldigt inspirerande om man tycker om heminredning. Jakob och jag stod länge och tittade på ett rustikt soffbord till vårt nya hem, men kunde inte riktigt bestämma oss. Här i London bor man trångt som i ett dockskåp och måste mäta varje kvadratmillimeter. Vi måste ju kunna gå mellan soffbordet och tv:n också.



Marknaden är belägen i ett gammalt industriområde fullt av små prång. Vi strosade runt ett bra tag i ett virrvarr av tunnlar och minitorg. En del av butikerna är inhysta i gamla katakomber från 1854. Det är lite som att gå runt i Lustiga Huset. En av byggnaderna har tydligen varit hästsjukhus. Nu är det fyllt med små butiker där man säljer möbler och antikviteter.

Medan vi gick runt och tittade på soffbord märkte vi att flera affärer hade skyltar om att de skulle stänga och vi fick reda på att många tvingas stänga igen eftersom det ska byggas kontor.

Själva Camden är ett mysigt och bohemisk kvarter inte alltför långt från vackra Regent's Park (min favoritpark). Det rinner en liten flod genom Camden och det myllrar av barer, nattklubbar och restauranger och på själva marknaden kan man äta fast food från olika delar av världen.

Det är nästan lite utlandskänsla när man går mellan alla restaurangstånden.

Matförsäljarna försöker locka en till sig med rop om att just de har den bästa maten.

Inga kommentarer: