19 juli 2007

Oaser i London

Även i London kan man finna gröna oaser. Att staden är full av parker är bekant för de flesta, men det finns också rester kvar av den skog som en gång täckte området. Inte långt från där vi bor ligger en sådan skog full med ekorrar och fåglar. Där finns också små gulliga kaféer och härom kvällen spelade ett jazzband på en av uteserveringarna. Det är perfekt för ljumna sommarkvällar.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes lige jeg vil naevne at lisa igaar, for foerste gang i lang tid, sagde at london foeles bedre og bedre.
MAaske er det fordi at vi nu skal til at eje vores egen lejlighed som vi kan saette vores fingeraftryk paa uden at skulle spoerge en hyres vaert om vi maa saette et billede op paa vaeggen (hvilket vi ikke maa!).
Eller ogsaa var det fordi solen skinnede fr foerste gang i 2 maaneder og hun havde et glas kold rose i haanden paa en hyggelig pub i Highgate (som jeg har paa fornemmelse snart bliver afbilledet her paa bloggen)

Lisa Christensen sa...

Efter lite vin och sol känns allting bättre ;)

Men det är också sant att det gör stor skillnad att vi snart kommer att ha vårt eget hem!

Nadia sa...

Sådana där gröna oaser behövs verkligen i storstäder. Hemma tänker man ju inte så ofta på det men åh vad jag har saknat träd, blommor och fågelkvitter när jag har bott utomlands.

Pumita sa...

Man behöver verkligen komma bort från storstadsbrus mellan varven och då här det skönt att ha det på nära håll. I London finns allt!

Lisa Christensen sa...

Nadia: I Stockholm är ju naturen så inflätad i staden så man tänker inte på det lika mycket som här där parker och skogsområden är som en helt annan värld mitt i storstadsbullret.

Pumita: Det är verkligen jättehärligt att ha skogen om hörnet när man bor i London. Men jag saknar vattnet som finns i Stockholm. Annars är London jättebra som har sparat lite gröna plättar här och där.