4 juni 2007

Shopping, öl och fotboll

I fredags flanerade jag längs med Londons shoppinggata no. 1 - Oxford Street. Det var förstås ett myller av människor. Det är alltid mycket folk där, oavsett tid på dygnet. Efteråt mötte jag upp J som jobbar i närheten för att fortsatta shoppingvandringen en stund till.

Det var meningen att vi skulle ta en drink på någon pub efteråt, men de var verkligen överbefolkade, ända ut på gatorna. Det stod människor i klasar utanför varenda pub, så där nonchalant hängande med en öl i ena handen. Först tänkte jag: "Ja, ja, engelsk pubkultur. Folk flockas vid vattenhålen så snart de slutar jobben." Men sedan kom vi på att England spelade en vänskapsmatch mot Brasilien så det var snarare engelsk fotbollskultur som avspeglade sig på gatorna. Den dagen var bara London. Shopping, öl och fotboll.

Vi gick vidare mot Gower Street där det finns endel pubar och restauranger. Folk satt ute i solen och åt och det kändes som en härlig engelsk sommarkväll med fulla gator och fulla människor. Det var god stämning och vi fann efter mycket velade (det är så där när man är i London och har oändliga valmöjligheter) en thailandsk restaurang.


Vi varvade shopping med Starbucks


Det var otroligt härligt i solen


Engelska fotbollsfans någonstans nära Gower Street

Inga kommentarer: