20 juni 2007

Curling för hundar

Det talas mycket om curling-föräldrar, men igår träffade jag på en riktig curling-husse när jag besökte Eva och Felipe. Vi tog en promenad ner till Mälarhöjdsbadet och där såg vi en hund som sprang upp på berghällen vid vattnet, tog sats som ett barn och hoppade i vattnet med en plums. Sedan följde några lustiga guppande simtag där hon plasksimmade fram och bet i vågorna helt frenetiskt. När hon gjort det i några meter bytte hon till delfinsim och studsade/galopperade på vattnet som en galen Flipper förbi förvånade änder som guppade runt på vågorna och oss som gapskrattade så att vi höll på att kikna på stranden. Sedan sprang hunden upp på stranden igen, bort mot klipphällen och gjorde om samma procedur. Gång på gång.

Lite senare pratade vi med ägaren. Han hade tagit med hunden att bada när den var liten och den hade blivit helt såld på det så nu badar den varje dag. 1,5 timme om förmiddagen och 1,5 timme om eftermiddagen. Om den inte får bada börjar den gråta och matvägra. Vi frågade hur husse gör när algerna börjar blomma i vattnet och han svarade att då åker de i två timmar med bilen till havet. Men på vintern då, när det är is? undrade vi. Ja, då åker de till en simhall i Sundbyberg där hundar får bada.

Lyckades fånga lite på film, men man förstår inte riktigt hur komiskt den var. Här kommer i alla fall svanhoppet och lite bita-i-vågor-sim:



Inga kommentarer: