1 maj 2007

Shoppinghysteri

Senaste nytt från London är att Kate Moss har släppt sin kollektion för TopShop. Eller "sin" kollektion... hon har inte designat kläderna själv utan har arbetat tillsammans med designers. Igår kväll öppnade portarna till butiken på Oxford Street. De släppte bara in 150 personer åt gången och de ivriga köparna fick handla max fem plagg. Kate själv visade sig i 12 sekunder. Hysterin fortsätter idag. De visade några av plaggen på BBC news i morse - ett rött, löst sittande linne, en blommig klänning, ett par jeansshorts... Idag släpps försäljningen över hela landet.

Jag var själv på shoppingmaraton i helgen. Den superbilliga klädkedjan Primark har också öppnat en butik på Oxford Street så man såg Primarkkassar överallt. 400 meter av Oxford Street var avspärrad för biltraffik på grund av en tidigare brand ovanför butiken New Look. Att ta sig fram på Oxford Street en lördag tar alltid lång tid - speciellt om man ska gå in i var och varannan affär. När jag och min kompis, efter ett par timmars vandring, kom fram till Bond Street åt vi tapas på en uteservering på James Street. Tapasen var gudomlig. James Street är en mysig restauranggata med ett litet torg vid sidan. Det var fullt med folk som satt ute i det vackra vädret och vi satt i solen och njöt. Det är fortfarande vackert väder och det har nästan inte varit en dålig dag sedan påsk. Det känns som att befinna sig vid medelhavet, men det är väl klimatförändringarnas fel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att läsa om ditt London även om allt inte är guld och gröna skogar.

Lisa Christensen sa...

Tack, vad kul! London är ju, som det kanske märks, inte min favoritstad. Men jag försöker uppskatta möjligheten att få bo utomlands. Har varit inne och kikat på din blogg också. Ska pröva något av dina recept :)