25 maj 2007

Spindelattack!

Plötsligt skrek Jakob till och for upp ur soffan där vi satt. Som av sympati skrek jag också och for upp fastän jag inte visste vad jag skrek åt. Jakob rös och pekade bort mot soffan och där kravlade en sån där jättespindel! Den tog ett jätteskutt upp på soffkudden medan vi följde varenda rörelse med en skräck som var så stor att den nästan gick varvet runt och gränsade till förtjusning.

Spindeln hade suttit uppe i taket, inne i spotlighten, och spionerat på oss medan vi satt och tittade på tv. Plötsligt hoppade, föll, kastade den sig ner på Jakobs högerarm. Han såg bara något svart som for ner i ögonvrån, kastade en blick på sin arm och där satt den! Den största spindeln någon av oss någonsin sett.

Spindeln har liksom en muskulös, luden kropp och lurviga ben som sprattlar. Och den kan hoppa jättehögt i luften. Det obehagliga med spindlar är att de är så oberäkneliga i sina rörelser. Men ser inte vad som är fram och bak och sidan. De är som en rund karusell som kan gå åt alla håll, hissa sig ner och denna gigant kunde dessutom ta stora skutt upp i luften.

Vi fångade den i ett glas och den började omedelbart spinna ett bomullsliknande nät i ena hörnet.

När vi senare tittade upp i taket såg vi flera spindlar av olika storlekar, men med samma "kroppsbyggnad" - babyspindlar av samma sort. De bor säkert bakom halogenlamporna.

Jag hade mardrömmar hela natten om stora spindlar som kröp över mig och små som kröp in i öronen. Jag vaknade till och tyckte mig känna något kravla i hörselgångarna, men lyckades till slut somna om. Nu kollar jag skorna extra noga innan jag sätter på mig dem!

P.S. Det är inte dessa obehagliga upplevelser jag syftade på i mitt tidigare inlägg ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch ja, det obehagliga med spindlar är att det är 8 ben på en rund boll som liksom kan springa framåt och bakåt och åt sidan och snurra runt som en oberäknelig karusell, man vet aldrig åt vilket håll den är på väg. En insekt med 6 ben går iallafall rakt fram åt ett och samma håll. Hela London är som en vansinnig karusell förresten, som snurrar åt alla håll på samma gång.

Lisa Christensen sa...

Ja, de sprattlar runt som en obehaglig karusell. Ungefär som London.