18 maj 2007

Cassawa

Jag lagade en thailändsk gryta med cassawa (även kallad yuka eller maniouk) häromdagen. Det är en rotknöl som påminner om potatis. Jag smakade det första gången när jag var i Afrika. Men nu fick jag nyligen höra att den kan vara giftig om man inte tillagar den på rätt sätt! Så nu har jag blivit osäker på hur man ska garantera sig för att inte bli förgiftad. Jag vill gärna använda cassawa i maten igen, men vet inte om jag vågar. Någon som vet?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror indianerna i Amazonas river cassawan på något slags rivgärn och sedan stoppar dom in den rivna cassawan i några slags långa flätade korgar som dom hänger upp och där vrider dom ur saften. Men jag är inte säker på hur detta fungerar, vet bara att cassawa kan vara giftigt om man inte vet hur man ska göra. Var försiktig!

Lisa Christensen sa...

Tack! Ska vara försiktig med cassawan. Det är visst den råa saften som är farlig.

Nadia sa...

Yuca (som den kallas pa dessa breddgrader) ar hur god som helst friterad! Tycker dock inte att den ar nagon storre smaksensation da man kokar den.

Lisa Christensen sa...

Ok, det ska jag pröva. Friterar man den som chips? Såg nämligen att man kunde köpa cassawa-chips i Oriental City (center i norra London som har asiatisk supermarket och små restauranger, ungefär som Kungshallen).

Anonym sa...

Cassawa går att köpa på City Gross i Kungens Kurva utanför Stockholm