29 maj 2007

Jobba i London, bo i Barcelona

I England har det blivit mycket populärt att pendla. Inte bara från en mindre stad till en större, utan mellan länder. Alla vill till London och London har blivit för stort och överbefolkat så nu halvemigrerar folk härifrån.

Lönerna i London är höga, men de lever inte riktigt upp till hyrorna så nu har det blivit väldigt populärt att jobba i London och bo... i Frankrike eller Spanien. Många långdistansjobbar varsomhelstifrån och kommer bara in till det engelska kontoret då och då. För andra räcker Londonlönen till att bara jobba tre dagar och bo billigt i Frankrike resten av veckan.

Många korsar Engelska kanalen med Eurostar (tåget mellan London-Paris) eller tar Ryanair till Barcelona eller något annat härligt ställe. Vet inte hur länge det är hållbart för miljön eller en pendlande familjeförsörjare, men många väljer det alternativet. Hektiskt Londonliv på veckorna och lojt strandliv på helgerna.

Punden känns inte värda mycket när man tittar på engelskt boende, så att växla sin engelska lön till euro är fördelaktigt. För priset av en normalstor lägenhet i London kan man få ett slott i Frankrike. Nej, jag skojar inte. Jag menar verkligen ett riktigt slott.

2 kommentarer:

Nadia sa...

Det later ju sjysst och glassigt, atminstone ett tag. Men hur skoj kan det egentligen vara i langden?

Lisa Christensen sa...

Jag tror inte att det funkar att leva så i längden, det sliter för mycket. I alla fall om man pendlar varje vecka. Det kanske kan vara en övergångsfas så att det till slut är möjligt att ta steget fullt ut och emigrera på heltid.