14 augusti 2007

Sète

"Ett franskt Venedig", "Languedoc-Roussillons Provence" så kallar man Sète, den kanske mest speciella staden vi stötte på under vår resa i Languedoc. Den ligger placerad på en landremsa mitt emellan medelhavet och étangen Bassin de Thau.

Medelhavet till vänster och lagunen till höger


Staden består av ett berg och nedanför berget ligger byns centrum som består av kanaler, broar, färgglada hus och båtar.


Utsikt över Sète

Det är lite italiensk känsla i Sète med de färglada fasaderna som flagar här och där och myllret av människor och bilar. Över staden svärmar fiskmåsar efter fiskebåtarna och om man går längs med hamnen luktar det fisk.

Det finns en massa butiker och vi fann en fantastisk möbelaffär - Maisons du Monde - med vackra saker för hemmet. Och det kostade inte mer än på IKEA. Såklart gick vi därifrån med armarna fulla av saker för vårt nya hem.





På kullen, norr om centrum, ligger en härlig barrskog och ett område som heter Montclar. Man skulle kunna säga att det är den lyxiga förorten till Sète. Villorna däruppe har otrolig utsikt över vattnet och staden. Men detta mini-Provence kostar förstås också en del.


4 kommentarer:

Sara sa...

Hjälp. Jag får svår frankrikeabstinens av dina vykortsbilder... Fina!
Men, nää, vad jag längtar dit.

Lisa Christensen sa...

Tack :) Visst är Frankrike underbart och varierat med bergen, haven, städerna, slotten, vingårdarna och stränderna... Jag får aldrig nog. Det finns så mycket vackert och så mycket att utforska.

Anonym sa...

Hej :-D,

Vi har nyligen kommit fram till Sète via franska kanalerna, och det var fint att få internet i hamnen, och att hitta dina betraktelser på nätet :-).
Ska upp på berget och kolla utsikten du fotograferat - och hitta Maison du monde!
Tack för tipsen :-)

Jenny

Lisa Christensen sa...

Hej Jenny!
Vad kul att du är i Sète. Maisons du Monde låg någonstans vid kanalen (tror att det fanns en Monoprix ganska nära). Hoppas du hittar den.
Bon voyage!