21 augusti 2007

Livet i en pappkartong

Om exakt elva dagar är det meningen att vi ska flytta till vår nya lägenhet. Men vi har inte fått kontraktet än och i fredags ringde mäklaren.

Linjen sprakade här nere i underjorden.

"Jag sitter här med C... och jag tror att..... men kanske.... Hoppas att er hyresvärd är schysst... Eh, jag måste visst... tillbaka senare...." Klick.

Han ringde inte tillbaka. När Jakob ringde upp en stund senare, menade mäklaren att allt var lugnt. "Men packa inget!" la han till.

De vi köper lägenheten av är redo att flytta, men deras nya lägenhet är inte redo för dem. Och vi har sagt upp vår lägenhet till månadsskiftet eftersom vi har två månaders uppsägningstid. Och naturligtvis har vi börjat packa. Lägenheten består bara av travar med kartonger och vi äter på utvalda tallrikar som ännu inte har blivit inslagna i tidningspapper och vi kan inte se dvd:er, läsa böcker eller sy fast knappar som fallit av jackan för det mesta av vårt liv ligger i fyrkantiga boxar. Och utanför är det så tjocka moln att det liknar skymning och vinden blåser bort den lilla sommar som knappt ens har börjat och snart är det september (som ska bli indiansommarlik) och vi skulle ju sitta på balkongen i nya lägenheten och dricka vin i solen.

I England finns det inga garantier när man köper lägenhet. Inte förrän man står där med nyckeln i handen är den säkrad.

6 kommentarer:

Anne sa...

Usch, hoppas verkligen det ordnar sig! Flytta kan vara bland det tråkigaste som finns, men sedan när det är gjort är det ibland bland det bästa.

Lisa Christensen sa...

Tack:) Skulle bara vilja snabbspola förbi den osäkra väntan, flytten och ouppackade kartonger och bara sitta där på balkongen med ett glas vin.

Anonym sa...

Huu! Jag skulle nog bli tokig av den ovissheten. Håller tummarna att det löser sig snart.

Lisa Christensen sa...

Tack! Det är onekligen lite påfrestande att inte veta om man har ett hem om några dagar. Förhoppningsvis kan vi hyra lägenheten vi bor i några veckor längre...

Anonym sa...

Good luck, säger jag bara! Håller tummarna stenhårt att allt går bra!!

Förstår mig inte riktigt på det engelska systemet. Freehold och leasehold, dom enda som verkar tjäna på systemet är dom som suttit på bostäderna länge...

Vi hyrde en svindyr pytteliten 2:a i Richmond. Hyran var gastronomisk, för samma pris får man ett radhus i Madrid!, och kvalitén på boendet...
Mycket lullull och ingen kvalitet alls:
Englasfönstren skallrade så fort ett plan från Heathrow passerade, det regnade mitt i sängen när grannens tvättmaskin läckte, *pang*, sa det mitt i natten när taklisterna i hallen gav vika... ;)

Nå, ganska oförargliga minnen när man tänker tillbaka så där...

Lisa Christensen sa...

Tack, mimo! Situationen här är helt sjuk. Men hade man köpt för ett par år sedan hade man ju varit miljonär (i sek, alltså...). Förstår inte varför London lockar så många. Känner verkligen igen det där du skriver. Man betalar skyhöga hyror och regnar det inte in så är det kackerlackor, loppor, trasiga element, råttor eller något annat "trevligt". Det är ibland svårt att förstå att man befinner sig i västeuropa.