25 augusti 2007

Engelsk byråkrati

Allt i England är komplicerat. Vi måste flytta telefonen så vi ringer för att arrangera detta. Först kan telefonbolaget inte säga om vi kan behålla vårt telefonnummer eller inte. Det ska de fundera på i ungefär 3-5 arbetsdagar. När de sedan har bestämt det tar det ca 14 arbetsdagar innan telefonen börjar fungera på nya stället. Och inte förrän vi har vårt telefonnummer kan vi flytta internet, något som också tar 7 arbetsdagar.

Att hyra flyttbil är inte heller lätt för flyttbilsfirmorna har bara öppet på lördagförmiddagar och stängt om söndagar. Eftersom de flesta människor jobbar på vardagar och måste flytta under helgen kan man inte lämna tillbaka bilen förrän på måndag. Och man får förstås betala därefter.

Men allt känns bara som petitesser när vi har fått vår lägenhet!
Solen skiner för första gången på evigheter. Mitt emellan allt packande ska vi försöka klämma in lite utomhusliv också. Livet är ganska underbart ändå!

6 kommentarer:

christel sa...

Jag kanner igen det dar fran nar jag bodde pa irland forut. Tar jattelange att fixa telefon och internet och man maste skicka papper och intyg hit och dit.. Nej, sverige ar bast pa den fronten, det mesta gar snabbt och smidigt utan krangel!

Anonym sa...

Så frustrerande det låter. Hoppas allt ordnar sig till det bästa i alla fall - även om det tar tid.

Lisa Christensen sa...

Christel: Förstår mig inte på de brittiska öarna. Bara att fixa ett bankkonto är praktiskt taget omöjligt. De vill komplicera allt så mycket som möjligt. Man är ju van vid att det går lika lätt som i Sverige.

Aradil: Det är verkligen frustrerande, men kanske är det bra för mitt Internetberoende om inte annat...

Miss Marie sa...

ja, england är ju inte vörldens snabbaste land om man säger så... :) hoppas de går vägen med allt!

Kent Filppu sa...

Det låter som byråkratin i Honduras, men med den skillnaden att här är allt billigt och det går att muta sig igenom det hela snabbare om man vill :-)

Lisa Christensen sa...

Marie: Det är verkligen otroligt långsamt och omodernt här. Ibland undrar man om man verkligen befinner sig i Europa...

Kent filppu: Här är det varken ordning eller mutor som gäller - det värsta av två världar ;)