18 oktober 2008

Om någon hade tänkt sig göra kokosmjölk...

J har blivit totalt acklimatiserad; kör bil i hårnålssvängar i vinande fart (ok, 30 km i timmen, men när man är från Sverige och ser ett stup vid vägrenen känns allt för fort), har en hand på ratten och äter brödfruktschips med den andra och tar det allmänt coolt.



Dessutom kan han göra kokosmjölk från scratch och slänger ihop en fiskcurry på en höft. Min mamma viskar lyriskt till mig: "Du har lyckats fånga en man som kan laga mat!"

----

Så här gör man kokosmjölk:

Ta en kokosnöt och en hammare och dela nöten i bitar. Gröp ur innanmätet och lägg det tillsammans med kokossaften i en mixer. Fyll på med vatten (ungefär så att det täcker kokosbitarna) och kör mixern tills det har milkshakekonsistens. Sila blandningen och krama ur kokosflisorna så att all vätska pressas ut. Ét voila! - kokosmjölk.


2 kommentarer:

Nadia sa...

Coolt! Tack for tipset. Jag alskar cocosmjolk och har det i nastan allt. Har ar det dock dyrt och svart att fa ta pa, kokosnotter ar emellertid lattilgangliga till hyfsat pris sa jag ar mycket tacksam over receptet. Skall genast testas!

Lisa Christensen sa...

Vad kul! Trodde inte att det var någon som skulle få nytta av receptet, haha!