25 december 2008

Kreolsk jul

Politiskt korrekt tomte

På Seychellerna firar man på Juldagen, men när vi åkte till stranden igår tycktes livet fortgå som vanligt, även om det var lite Jingle Bells i bilradion. Julmiddagen består av det vanliga; kreolsk curry.

Julfirandet här på ön tycks vara ganska anspråkslöst. Det har inte varit några hysteriska juldekorationer, man har faktiskt knappt kunnat märka att det är jul, på sin höjd har man kunnat gissa sig till en bakvänd julhälsning skriven från insidan av ett shoppingfönster. En cool tomte med solbrillor lyckades vi också fånga på mobilbild. Men mycket mer än så var det inte. I alla fall inte som vi kunde se med våra oinvigda, expatsögon.

5 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha: den där sittande nissen ser ut som min biologiska bror ifall han hade tagit på sig tomtedräkt!

Skillnaden är väl att min bror verkar dricka några för många engelska cider/öl vilket gör att han tydligen aldrig får vara tomte...släkten är värst - åtminstone den från England/Pakistan!

Anonym sa...

Kanske har julklappstomten och shoppingen inte riktigt hittat till dessa öar ännu? Ska man hitta julen där ska man kanske gå till någon av dom katolska kyrkorna?

Lisa Christensen sa...

DMH: Det är mycket möjligt att denna tomte druckit öl, de är helt tokiga i den lokala ölen Seybrew härnere ;)

God fortsättning!

Julies mormor: Nej, de är tämligen opåverkade av allt inflytande här känns det som. Jag ska fråga Lucilia om de katolska kyrkorna, det är möjligt.

Anonym sa...

Vi var på en fantastisk julmässa i den anglikanska kyrkan i centrum juldagen 2006. Stämningsfull sång, varmt,(30')och smäckfullt.

Gott Nytt År

Håkan

Lisa Christensen sa...

Håkan: Åh, det låter härligt! Något sådant kom vi tyvärr inte iväg på (vågar inte riskera samma utbrott i kyrkan som på Baobab)...

Gott Nytt År! Hoppas att det blir Seychellerna för er 2009 :)