1 november 2007

Halloween

Det kändes nästan varmt igår kväll när jag gick ut i samma outfit som i Sverige. På ett ögonblick skiftade jag från julstämning till Halloweenstämning. Det var milt i luften och överallt brann ljusen i pumporna. Gatorna var fyllda med feststämning och barn i stora hattar och kappor som sprang runt och ropade "Trick or treat?"

Jag måste förstås ha upplevt Halloween i London förr och så klart fick jag ju min dos i USA när jag utklädd gick runt på New Yorks gator. Ja, till och med på Drottninggatan görs det tappra försök att pumpa upp en Halloweenstämning, men det var först igår som jag verkligen fick en viss känsla av hur magiskt det måste vara att vara barn på Halloween. Det är kanske för att jag bor i ett lugnt område med massa barnfamiljer som det blev mer "på riktigt" än de där pådyvlade pumporna i Sverige. Men trots denna stämningsattack skyndade jag mig fort hem för att undgå repressalier - har ju inget godis att ge barnen (eller i alla fall inget godis jag vill ge bort...). Tror även att J kände av den hotfulla stämningen för han föreslog nämligen att jag skulle ge bort min kexchocklad.

3 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Är man Darth behöver man inte ge bort något godis - min blotta närvaro skrämmer slag på alla barn!


DMH/Samuel

Rollx sa...

Ingen rör min kexchocklad ! :)

Antagligen har halloween rotat sig bättre i England, än här hemma i Sverige. Har aldrig sett några häxor monster eller Frankensteins denna dag.

Lisa Christensen sa...

Det mörka hotet: Jag önskar att jag vore lika skräckinjagande som dig - och barnen...

Rollx: Precis. Speciellt inte specialimporterad kexchoklad hitflygen från Sverige.