19 februari 2009

Life in a seashell

Jag försöker minnas vad jag hade för bild av Seychellerna innan det blev aktuellt för oss att flytta hit. Jag tror att jag hade någon vag och mycket luddig bild av några tropiska öar utanför Afrikas östkust, något i stil med Maldiverna. Jag tror att ordet smekmånad dök upp när jag googlade min hjärna på "Seychellerna".
Jag minns att de flesta reagerade med ett "Åhhh!" när vi berättade att vi skulle flytta hit, så jag antar att de hade en positiv bild. Andra undrade vad vi skulle till Shetlandsöarna och göra och någon pratade om Seashells.
Jag undrar lite om vad ni har för bild av Seychellerna? Vad vet ni om detta land?

7 kommentarer:

Pumita sa...

Absolut ingenting! En paradisö med sol, fina sandstränder och turkost vatten. Det är så jag skäms. Men lite har jag lärt mig när jag har läst hos dig. ;)

Anonym sa...

Instämmer helt i föregående kommentar :)

Thérèse sa...

Inte mycket vet att huvudstaden heter Victoria och har fått för mig att en stor del av invånarna har indiskt ursprung men kan blanda ihop det med Mauritius. Annars paradisstränder och rika turister kommer upp i min hjärna. Så har jag lärt mig mycket genom att slaviskt följa din blogg. Det är jättekul att läsa om ett för mig nästan okänt land och se dina bilder.

Sara sa...

Ingenting annat än stränder och kokosnötter!
Har det varit en koloni? Engelsk, fransk? är det kreolskt? Nä, jag vet absolut ingenting, och när du skulle flytta dit var jag tvungen att kolla på kartan var det låg...

Anonym sa...

Fast jag bor i Afrika: inte mycket! Upptäckte precis din blogg och ser fram emot ett återbesök i lugn och ro! Har alltid velat åka till Seychellerna men är ingen turistmänniska, så det här blir perfekt!

Varma hälsningar från Västafrika,
Esther

Anonym sa...

Jag vet egentligen ingenting men var på väg dit nu i julas. Nu hamnade vi på Maldiverna istället och det är väl ungefär det jag trott om Seychellerna - att det liknar Maldiverna på många sätt och vis.

Det verkar otroligt spännande att flytta till ett sånt otippat ställe, hur länge blir ni där, vet du det?

Föresten vet jag inte riktigt hur jag hittade hit men jag såg att våra flickor är jämngamla, min föddes den 8/7!

Allt gott!
/mie

Lisa Christensen sa...

Jag visste ungefär lika lite som ni :) Det som förvånade mig mest var att det var ett socialistiskt land med mycket kontakter med Kuba och östeuropa.

Esther Garvie: Du är visst också på en spännande plats! Jag har varit i Gambia och Tanzania tidigare och Seychellerna är verkligen något helt annat, lite i brytningspunkten mellan en massa olika kontinenter och kulturer.

Mie: Seychellerna påminner om Maldiverna när det gäller stränder och som turistresmål (smekmånadsparadis båda två), men religionen och naturen skiljer dig åt. De flesta här är katoliker och många öar (bl.a Mahé) är granitöar vilket gör att det är bergigt och så har stränderna ofta de där mörka, karaktäristiska stenblocken.
Det kommer snart ett inlägg om hur länge vi blir här, så jag sparar lite på det...
Ha det bra!