11 februari 2009

Gårdagen

Vi var bjudna på bbq igen. Bbq är standard bland expatsen här, men det är bara att inse att det inte är Julies cup of tea och därför heller inte vår cup of tea längre. Alla fester, middagar, grillkvällar arrangeras alltid barnovänligt sent. Vi har försökt vara sociala och inte bli de där tråkmånsföräldrar som man alltid hör om. De där som får barn och sätter sina liv på paus och inte umgås med sina vänner och aldrig går ut och bara vill prata bajsblöjor och som går runt med kräkfläckar på kläderna. Nej, sådana är minsann inte vi!
.
Men faktum är att jag inte längre har lust att ammande nykter föra en konversation med någon som inte också är ammande nykter och har en hoppande bebis i knät. Jag orkar inte ens tänka ut något intelligent att säga medan jag försöker förhindra att en studsande Julie tappar nappen i golvet. Och jag orkar inte låtsas att Julie är stor nog att gå på fest när hon bara är 7 månader!
.
Jag vill: Lägga Julie att sova kl. 20, äta en lugn middag med J (och ev. något lugnt par som inte kindpussar slag på Julie), äta choklad, dricka te, läsa en mammatidning, gå till stranden om dagarna (på skuggsidan så att Julie kan bada!) och vara social dagtid.
.
Jag vill också: Vara ansvarslös, smutta på vin tills världen blir rolig och absurd, vara uppe till sent (dvs till efter kl. 22), men jag kan inte se det hända inom en överskådlig framtid.

6 kommentarer:

Pumita sa...

Det låter förståndigt! Var sak har sin tid. Men man behöver ju inte försaka allt bara för att man är mamma och därför undrar jag om du kan fixa eller gå på tjejmiddag nån gång - vara uppe sent och dricka lite vin. Om det känns att du skulle vilja, menar jag.

Ingela sa...

Med våra vänner som har barn träffas vi runt kl 15 eller 16. Då hinner vi äta middag, dricka ett glas vin, prata och allt det där man gör på middagar och runt 20-tiden är barnen nattade i var sitt hem. :-)

De som inte är med på noterna...tja... de slipper vårt umgänge hahaha!


Kramar

Thérèse sa...

Jag håller med Pumita att det låter förståndigt och var sak har sin tid. Som förälder är det svårt att koppla av från den rollen och bli ansvarslös och vara uppe sent och smutta på vin tills världen blir rolig och absurd när man har barn med på fester. Även när barnen blivit större faktiskt. Fast man kan ju alltid låta någon annan vara hemma med barnen och gå ut och festa rejält om man vill. Eller låta J gå hem med Julie tidigare från en fest. Fast det kan ju kanske vara lite knepigt så länge du ammar. Även om mina barn är ganska stora känner jag inte för att gå på fest så ofta. Trivs bäst hemma med dom eller på lugnare fester med andra barnfamiljer men ibland är det kul att vara ansvarslös och lämna barnen och gå ut och ha kul.

Lisa Christensen sa...

Pumita: Det skulle vara underbart att göra något sånt, men jag ammar fortfarande och planerar att göra det i ungefär ytterligare ett halvår, men sen kanske.

Ingela: Det vore perfekt! Men de vi känner här är barnlösa och förstår inte riktigt hur det är...
(Håller på att författa ett mail till dig, men blir ständigt avbruten av en arg Julie som verkar ha kommit i trotsåldern...) Kramar

Thérèse: Precis som du skriver är det knepigt vara ifrån Julie när jag ammar. Dessutom klarar jag knappt av själv att vara utan henne! :) Tänkte försöka gå en vandringstur i bergen någon dag medan J passar. Mer än så blir det inte.

Vill bara förtydliga att jag absolut aldrig skulle ta med Julie på en "riktig" fest med fulla människor. Vi hade fått försäkrat att det skulle vara barnvänligt. BBQ:n skulle börja 19.30, men när vi kom var det ingen mat och när klockan var nio och det fortfarande inte var någon mat åkte vi hem. Det var annars en lugn tillställning med kanske åtta personer. Vi föreställde oss en kväll med vänner och lite mat. Inte att vi skulle behöva åka hem och laga middag kl. 21.30... Nu blir det inget mer socialiserande med Julie efter kl. 7-8 på kvällen. Och om det ska bli fler BBQs får det bli i vår barnvänliga regi kl. fem på eftermiddagen ;)

I framtiden kanske jag går ut någon gång ibland, men jag tror också att jag hellre kommer att vilja göra saker där Julie kan vara med.

Anonym sa...

Jag tycker det där låter helt naturligt.

Sara sa...

Bbq är väl standard bland alla expats världen över? ;)