16 oktober 2009

Hemma hos

Hemma. Det har aldrig varit ett okomplicerat begrepp för mig och just nu försöker jag göra det bästa av 67 kvm sliten golvyta. Som jag skrev tidigare huserade jag en gång alldeles allena här.
.
En liten stad i staden. En lägenhet på fjärde våningen någonstans i Stockholm. För ett helt liv sedan flyttade jag in med min laptop och några gamla ärvda möbler. En billig lägenhet med mer än lovligt slitna golv och sneda väggar som jag putsade och målade och försökte göra till hemma. Här skulle mitt självständiga liv börja (det börjar ofta ganska sent i Stockholm). Jag satt och kämpade med mina första sporadiska frilansartiklar och försökte i alla fall inbilla mig att det fanns några Carrie-paralleller, ett slags Sex and the City-skimmer över tillvaron - bortsett från att jag inte hann dejta speciellt mycket innan jag övergav allt för London. Och jag skrev inte heller sexkrönikor. Och jag var tvungen att dryga ut kassan med diverse oglamorösa jobb. Och det fanns ingen Mr Big i mitt liv. Och det var liksom inte riktigt New York. Men ändå.

Det hela blev snabbt lite för ospännande för min smak så jag drog till London. Och ja, hur det gick där vet ni (annars är det bara att klicka sig bakåt i bloggen). En massa små rum här och där. Sedan lägenhet i Muswell Hill. Sedan hus på Seychellerna. Och ja, nu är jag alltså tillbaka.

Min lägenhet har väntat på mig i alla dessa år och jag har längtat. Den har varit mitt svenska hem, min trygghet, min återvändspunkt. Men plötsligt känns lägenheten liten och inte alls speciellt Sex and the City. Man snubblar runt på leksaker överallt och det är ganska tätbefolkat. Men jag älskar det. Jag älskar att en liten fröken Julie numera springer runt på knarrande golv och domderar. Och J har fått mig att sälja mitt gamla ostämda piano och är nu också ute efter min spinnrock som han anser vara meningslös. (Vaddå, meningslös? Vi använder ju den som tvättstativ.)
.
Hur som helst, nu gläntar jag lite på dörren till mitt hem som kanske är det enda hem som riktigt, riktigt känts som mitt eget. Här är några detaljer. Välkomna in!

Vi har tagit med oss en del saker från våra resor. Griffeltavla från svärföräldrarna i Danmark, jätteklocka från Prag, badrumsskylt från Frankrike och blommig soffa från London. Nu väntar vi bara på lamporna från Seychellerna (vi är utsatt för viss ekonomisk utpressning och måste försöka deala hem dem).

Julie på soffan.

Vi älskar örter och drömmer om en örtträdgård.

Här gömmer sig min last...

Spinnrocken som i nuläget är hotad.

Vår säng som vi köpte i Camden har vi släpat med oss hit. Julie älskar att hoppa runt i den. Och hon sover fortarande i vår säng (hmmm...). Det är tur att den är gigantisk - speciellt som vi får en till älskling i vinter. Det blir rena rama pyjamaspartyt...

7 kommentarer:

Tankevågor sa...

Mysigt att få titta in till er! Klart att det måste bli lite "compact living" på den ytan. Men vad gör det om det är trivsamt och funkar?
Fina bilder på både era saker från olika hörn i världen och inte minst på ljuvliga Julie! Hon ser så busig ut på en del av bilderna. :-))

Kram

Erica sa...

Min kusin har precis gift sig med en tjej från seychelerna, så jag har fått se massa fina bilder därifrån, måste vara helt fantastiskt att få bo där i en period av sitt liv?

är själv en tvåbarnsmamma från östersund som gillar att blogga om guldkornen i vardagen.
du är välkommen att kika in hos mig om du vill, jag kommer iaf definitivt komma tillbaka hit=)
trevlig helg!
Kram Erica

Linalotta sa...

Så kul med några glimtar ur ert hem...du skriver så målande och vackert!! =)

Hoppas ni får en fin helg.
KRAM

Lisa Christensen sa...

Londongirl: Ja, det blir compact living ett tag, men det är faktiskt helt ok och vi går inte varandra på nerverna som tur är! Jo, Julie är en riktig liten busunge, precis som på bilderna :)
Kram

Erica: Det är ett fantastiskt ställe! Kul att din kusin är gift med en seychelloise. Då kanske ni kan resa dit någon dag :)
Nu ska jag kika in hos dig!
Kram & trevlig helg!

Linalotta: Åh, tack så mycket, blir alltid glad över att få komplimanger över mitt skrivande! :D
Hoppas att du också njuter av en trevlig helg!
Kram

Helena sa...

Otroligt vackra bilder Lisa! Får en hemtrevlig och mysig känsla av att titta på dem...

Lisa sa...

Vad mysigt det verkar hemma hos er! Och himla fina bilder. Maste ha kännts tryggt att veta att det där hemmet fanns där den dagen du vill tillbaks.

Stor kram fran Lisa

Lisa Christensen sa...

Helena: Tack! :)

Lisa: Det kändes väldigt tryggt, som en "livboj".
Kram