27 november 2008

Med utsikt över havet

Numera somnar vi till bruset av floden som rinner bortom träden och vi vaknar till fågelkvitter och tittar man ut över trädtopparna ser man den milsvida Indiska Oceanen breda ut sig. Vi bor på solnedgångssidan av ön nu, på bergssluttningen ner mot havet.
.
Efter tiden i stan hoppas vi att detta kan bli scenen för grillaftnar och hängmattsmys. Vi bor i ett hus som tillhör ett par från Serbien. Hon, en ballerina (väl synligt från en mils avstånd) med svepande rörelser och dansant ut i fingerspetsarna, för sig med fjärilslätta fingrar, dramatiserande gester och berättar historier om hur de flydde hit från kriget. Teatralisk, intensiv och förfinad. Han, en designer med förkärlek för snirkliga mönster, röker och ser ut som Mr Big. Just nu befinner de sig på Bali. Och därför sitter jag och skriver i ett rum med utsikt.
.
Trädgården har redan blivit bestulen på bananer, men så länge det bara är bananer de tar är man lyckligt lottad.
.
De senaste åren har antalet inbrott på Seychellerna ökat dramatiskt. Nästan alla våra vänner här har blivit rånade minst en gång. Även när de är hemma. Och då talar vi inte bananer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bilder! Bilder! Bilder! Please, pretty please? :)

Det Mörka Hotet sa...

Den där ballerinan hade varit kul att få se vara sådär teatral som du beskrev henne - jag gillar excentriska människor, ett tag i varje fall: ha, ha!

Jobbigt och tråkigt med alla inbrott: kanske läge med att införskaffa hund?

Lisa Christensen sa...

Bilder kommer snart (eller så snart lilla fröken tillåter...).

Älskar också människor med personlighet!

Tilly hade inte varit helt fel här, även om hon nu inte skrämmer några tjuvar på flykt. Möjligtvis kan hon skrämma iväg några påflugna katter som har bosatt sig på vår veranda.

Anonym sa...

Med Tilly där skulle ingen kunna smyga sig in i huset obemärkt iallafall! Hon skulle skälla så mycket att hon skrämde tjuvarna på flykten! Inte för att dom skulle vara rädda för henne, men dom skulle bli rädda för att bli upptäckta eftersom Tilly skulle dra uppmärksamheten till vad som pågick! Hon är absolut världen bästa vakthund!
Se till att ni har telefonnumret till grannarna! Usch, nu blir en stackars mormor orolig igen...

Lisa Christensen sa...

Inte vara en orolig mormor! Vi klarar oss fint (och jag kommer för övrigt att vara en orolig dotter snart...)

Kram!!