13 juni 2008

Poppis

En sak som jag har lagt märke till är att man fått förhöjd status som gravid. På apoteket öppnade man en egen specialkassa för mig och jag fick gå före alla i kön och betala i kassan för recept, fastän jag bara hade receptfritt. Tog bara förvirrat för mig innan jag - hoppsan! - insåg att det var en hel drös med människor som egentligen borde gått före mig.

När jag lämnade London blev jag visiterad på Heathrow av en sträng dam, eller ja, sträng tills hon upptäckte min lilla skatt som var gömd under min stora stickade tröja. Plötsligt hade hon glömt att jag kunde vara en potentiell terrorist och började istället glatt fråga om jag visste om det var en flicka eller pojke.

Överlag verkar man vara mer poppis just nu. Folk vill veta hur man mår, alla talar med supermild röst till en som för att inte skrämmas, ja, folk är allmänt lyriska och trevliga. Det känns nästan som om man blivit en rockstjärna! Hoppas att det här fortsätter även efter augusti...

12 kommentarer:

Thérèse sa...

Risken är väl stor att det fortsätter efter augusti men då är det inte du som är så intressant utan den lilla.

Lisa sa...

Ja, då har man väl tjänat ut sitt syfte, haha!

barajagjohanna sa...

Jag känner igen det där. Inte från mig själv, förstås, men från gravida runtomkring. De verkar få fördelar och folk verkar börja prata oftare med dem, fråga hur de mår och när barnet förväntas och blablabla.

Efter augusti kommer det vara den lilla som är rockstjärnan istället... ;) Det händer ju att jag lånar min systerson och går omkring med honom på stan - och folk tittar för det första. För det andra börjar de prata med en oftare för att man har ett litet barn med sig.

Pumita sa...

Njut så länge det varar! Bebismagar är söta och fina, tjejer i väntans tider likaså, men det finns nog inget som berör folk lika mycket som nyfödda barn. :)

Anne sa...

bara att passa på med andra ord.

Lisa sa...

Barajagjohanna: Ja, man får mycket positiv uppmärksamhet. Jag tror också att det blir ännu mer uppmärksamhet i augusti/september, men då är det inte jag som står i blickfånget ;)

Pumita: Jag är liksom bara förspelet tills den verkliga stjärnan kommer in på scen.

Anne: Ja, lite sekundärvinster kan ju inte skada ;)

Marie sa...

jag håller med kommentarerna ovan; njut så länge det varar, för i augisti kommer du bara vara en liten bifigur och bebisen kommer vara den som får all uppmärksamhet! =)

Anna L sa...

Sorry, efter aug så syns du inte längre..
Allt som alla ser är bara den lille ;-D

Har du märkt att alla verkar tro att en "gravid-mage" är allmän egendom?
Vem som helst kommer fram och lägger handen på magen....?
Konstigt, men så var det för mig.

Kram på dig, och käka massor av jordgubbar (järn)..

Sanna sa...

Håller med andra bloggare, man är bara sekundär efter att bebin kommit, men det kan vara sköönt att få lite "avlastning" ibland om man kan se det så.... för egentligen vill man bara gosa och mysa själv hela tiden med underverket!!!!
Kram och mysig helg vännen!!

Lisa sa...

Marie: Ja, då är man inte the leading lady mer... ;)

Anna L: Nej, sen är man inte mycket att ha längre, haha!
Har inte märkt av det där med att magen blir allmän egendom så mycket än, men det kommer kanske när den blir ännu större. Hittills har alla varit mycket hänsynsfulla och försiktigt frågat. Det ska bli intressant att se om det kommer att fortsätta på det viset...
Kram

Sanna: Då är h*n stjärnan! Det blir bara bra för då är jag förmodligen trött på att vara en tjock rockstjärna ;) Ha en trevlig helg du med! Kram

Nadia sa...

Ja, att man blir poppis är en av fördelarna med att vara gravid! :)
I Chile finns till och med speciella kassor och köer för gravida och gamlingar.

Lisa sa...

Nadia: Kul att det är så i Chile, där skulle man alltså vara just nu ;)