Tänkte dela med mig av desserten, men apfelstrudel kan ni kanske. Vaniljglass är för vardagstrist. Men myntablåbärsyoghurtglass då?
Jag tog två dl blåbär och slängde i en kastrull tillsammans med 200 g socker och lät det smälta ihop på plattan. Under tiden la jag 1,5 gelatinblad i blöt, sen fick de också smälta ner i blåbärsblandningen. Därefter vispade jag ihop 4 dl vispgrädde med lika mycket krämig, turkisk yoghurt och ½ dl pressad citron. Sen var det bara att sila ner blåbärsröran i gräddyoghurten, slänga i lite hackad mynta (tror vi tog ungefär 15 blad) och hälla ner allt i glassmaskinen, köra den mjukglasstjock och ställa i frysen.
P.S. Myntablåbärsyoghurtglassen är den där rosa lilla plutten som inte gör sig särskilt bra på bild...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar