12 oktober 2010

Yoghurt, blåbär och lite mynta...


Tänkte dela med mig av desserten, men apfelstrudel kan ni kanske. Vaniljglass är för vardagstrist. Men myntablåbärsyoghurtglass då?

Jag tog två dl blåbär och slängde i en kastrull tillsammans med 200 g socker och lät det smälta ihop på plattan. Under tiden la jag 1,5 gelatinblad i blöt, sen fick de också smälta ner i blåbärsblandningen. Därefter vispade jag ihop 4 dl vispgrädde med lika mycket krämig, turkisk yoghurt och ½ dl pressad citron. Sen var det bara att sila ner blåbärsröran i gräddyoghurten, slänga i lite hackad mynta (tror vi tog ungefär 15 blad) och hälla ner allt i glassmaskinen, köra den mjukglasstjock och ställa i frysen.

P.S. Myntablåbärsyoghurtglassen är den där rosa lilla plutten som inte gör sig särskilt bra på bild...

Inga kommentarer: