13 augusti 2012

Tre franska utflykter


Vi gjorde några små utflykter, nedslag i Provence. Först, den ambitiösaste. Île des Porquerolles. Jag hade hört att detta skulle vara paradiset på jorden så jag släpade dit hela familjen (och vägen dit, och framför allt hem, var ett helvete rent ut sagt). Jag måste erkänna att det var rätt överskattat. Eller så är vi för bortskämda med Seychellerna. Det påminde om La Digue. En ö, ingen privatbilism, litet, gulligt. Men det var för turistigt, för tillrättalagt, för snorkigt (vilket jag annars inte alls upplever fransmännen vara). Så det var bara nja, sådär för oss.
Dessa bilder är från en dimmig dag på stranden... någonstans mellan Bandol och La Ciotat. Det var överbefolkat, men barnen hade kul. Jag minns inte att stränderna mellan Marseille-Nice var så här överbelamrade när jag var barn. Men jag har väl romantiserat mina minnen i efterhand. Hur som helst. Det var hur härligt som helst att vara tillbaka på de franska stränderna.

Och så slutligen Le Castellet. En bergsby som vi snubblade över. Turistig, men ändå förförande. När vi såg ett hus med en blå dörr, belägen på randen av en klippa med utsikt över Medelhavet och en À vendre-skylt på fasaden var vi sålda. Impulsiv som jag är hade jag kunnat flytta dit där och då. Tyvärr blev det inte till mer än några bilder och lite ljuva minnen.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Jag smäller av så härlig! Älska Frankrike. Och underbart att resa runt lite och njuta. Hoppas att ni får en bra början på hösten här i Stockholm. Jag tror förresten jag såg dig häromdagen på Coop på Sveavägen men blev alldeles för osäker för att säga hej ! =)

Lisa sa...

Det var nog jag! Jag var på Coop för att handla ingredienser till Veras födelsedagstårta den 17/8. Hade varit jättekul om du hade sagt hej! Nästa gång kanske... :-)