30 november 2006

Nedräkningen...

...har börjat. Bara drygt ett dygn kvar. Så ska man snart lämna alla här hemma och den lilla maskoten - Tilly! (Se bilden här till höger.)

Jag har en del att fixa innan jag ska åka, städa, ställa in cykeln. Hade tänkt reda ut på vinden men det hinner jag inte. Hinner väl inte skriva så mycket som jag hoppats heller, varken på bloggen eller på mina andra projekt. Ska inte heller börja denna blogg med att utarma den med en massa blaj så det är bäst att jag i tysthet återgår till mina tråkiga vardagliga sysslor utan att försöka göra poesi av dem.

Det spännande livet, som jag planerat att jag ska beskriva, tar väl sin början så fort jag landat på engelsk mark igen hoppas jag!

29 november 2006

På väg "hem"

I övermorgon kommer jag att befinna mig i London. På fredag vid den här tiden sitter jag i mitt andra hem.

Jag undrar alltid hur det kommer kännas att komma tillbaka, till Sverige eller till England. Som om jag glömde, som om jag i detalj inte riktigt kunde minnas det andra livet.

19 november 2006

På besök i Sverige

Så där. Första orden skrivs på min blogg. Jag ska försöka fånga fragment av mitt liv och min tillvaro på dessa sidor.

Jag befinner mig i Stockholm för tillfället. När jag vaknade imorse såg jag en svag sol som höjde sig över hustaken. Klockan var kvart i tio på morgonen, men solen påminde om skymningssol, som en svag glödlampa som försökte lysa upp i mörkret. Och ingen snö. Allt är som vanligt, men man glömmer snabbt. Man glömmer hur oändligt långa nätterna är i Sverige under vinterhalvåret. Utifrån ett utlandsperspektiv kan man gärna inbilla sig att svenska vintrar är fulla av metertjock snö och vackra frusna sjöar där människor glider runt på skridskor.

Två veckor kvar till London. Jag måste pressa ut mesta möjliga av min tid här. Två veckor kvar av mitt Sverigebesök. Jag vet inte om jag ska säga att jag är hemma i Sverige på besök eller att jag snart ska åka hem till London.